NIEUWS

Wegens maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus kan het Festival Middelburg in juni/juli 2020 helaas niet doorgaan en zijn wij genoodzaakt onze oorspronkelijke programmering van het festival te verplaatsen naar 2021.

Omdat kunst juist nu zo’n verbindende en belangrijke rol vervult heeft de Stichting Kamermuziek Zeeland in samenwerking met Lisa Jacobs het voornemen nu een coronaproof WINTERFESTIVAL te houden van 10 t/m 13 december, zodat de musici weer een podium krijgen om ons allen te verrassen en te verbinden met prachtige muziek.

Lisa Jacobs: ‘De programmering voor deze speciale editie is geïnspireerd op de huidige situatie. Thema’s als eindigheid, dromen en eenzaamheid hoort u terug in de muziek, maar ook een blik in de toekomst en een realisatie van een nieuw samenzijn komen aan bod. Kunst als essentiële levensvorm. Met 3 grote concerten, een intieme randprogrammering in Middelburgse huiskamers en salons én een speurtochtconcert voor de jeugd, brengen we de muziek ook in deze uitzonderlijke tijd naar de mensen en onder de mensen.’

We wensen u allen een goede gezondheid toe en hopen u van harte weer te mogen ontvangen tijdens onze eenmalige wintereditie van het festival!


‘Met Lisa Jacobs wordt het een warme muzikale zomer’

De pers over het feestelijke presentatieconcert van 1 maart jl.


Het Festivalprogramma is bekend! Met als thema ‘De klok rond’, zullen er tussen 26 juni en 4 juli een keur aan verrassende voorstellingen voor jong en oud in de gehele binnenstad van Middelburg plaatsvinden!

Qua repertoire worden naast bekende klassiekers zoals bijvoorbeeld de Vier Jaargetijden van Vivaldi en werken van Bach, Elgar en Beethoven, ook spannende uitstapjes gemaakt naar werk van onder meer Messiaen i.s.m. lichtkunstenaar Vladimir Grafov van de Lichtfabriek. En ook de Middelburgse componist Christian Blaha staat op het programma!

De komende weken publiceren we hier naast de avondconcerten ook de randprogrammering, dus houdt de website goed in de gaten!

Koop hier al vast uw Festivalpasspartout en krijg toegang tot alle voorstellingen!


Festivalpresentatie

1 maart 15.00 uur

Zeeuwse Concertzaal, Middelburg

Een feestelijk concert met presentatie door Ab Nieuwdorp van Radio 4 met bekendmaking van het festival thema en programma voor 2020. Na afloop een hapje en drankje.

U hoort muziek van Bach, Ysaye en Grieg door violiste Lisa Jacobs en pianiste Ksenia Kouzmenko.

Entree bedraagt €10.

Dit concert is voor donateurs van de Stichting Kamermuziek Zeeland gratis toegankelijk.

Facebook
Facebook
Instagram