OVER ONS

Het Kamermuziek Festival Middelburg is een initiatief van de Stichting Kamermuziek Zeeland. Deze stichting is ontstaan in 1990 op initiatief van enkele muziekliefhebbers. Zij meenden dat de belangstelling voor muziek in kleine bezetting in deze provincie méér concerten rechtvaardigden dan er in het reguliere cultuurprogramma doorgaans werden aangeboden.

Bij de oprichting was een van de grote wensen van de Stichting om in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg jaarlijks een internationaal MuziekFeest van de grond te tillen met een hartelijke warme en informele sfeer.

In 1999 kwam het bestuur in contact met de internationaal vermaarde dirigent en altviolist Daniël Raiskin, die kans zag onze wens in praktijk te helpen brengen en een decennium lang een prachtige traditie van ons festival heeft weten te maken.
Na artistieke aanvoering onder Bart Schneemann en Ramon Jaffé, is de artistieke leiding vanaf zomer 2019 in handen van violiste Lisa Jacobs.

ANBI

De Stichting Kamermuziek Zeeland is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat u fiscaal voordelig periodiek een schenking kunt doen aan onze stichting. Periodieke giften geven u de mogelijkheid om het betaalde bedrag volledig af te trekken voor de  inkomstenbelasting. Er geldt dan geen drempel of maximum waardoor het belastingvoordeel van een periodieke gift bijna altijd groter is dan dat van een eenmalige schenking (donatie) en kan oplopen tot zelfs meer dan 52% van het betaalde bedrag. Zie de site van de belastingdienst voor meer informatie hierover:
Culturele ANBI


Uw eenmalige of periodieke schenking is voor ons festival van zeer grote betekenis. Ook de kleinste gift is welkom. En noodzakelijk, om de toekomst van de organisatie te waarborgen, de hoge kwaliteit te kunnen behouden, innovatief te blijven en van maatschappelijk belang te kunnen zijn.

Het bestuur van de Stichting Kamermuziek Zeeland wordt gevormd door:
Sjaak de Blauwe, Voorzitter
Finy Consten, secretaris
Elly Max-Hagen
Tonnie Hugens
Evelien de Vries

Meer informatie over de stichting vindt u hier.

Neem contact met ons op via info@festivalmiddelburg.nl

Facebook
Facebook
Instagram